Privatumo politika

Atnaujinta

Įmonė „Elektroniniai sprendimai“ valdanti asociacijos „FIRMUS MEDICUS“ svetainę, siekia apsaugoti ir gerbti Jūsų privatumą. Šie Privatumo politikos nuostatai aiškina kaip ir kodėl kaupiame Jūsų asmeninę informaciją, kaip ją naudojame ir kokios sąlygos lemia informacijos atskleidimą kitoms šalims. Taip pat aptariame Jūsų, kaip vartotojo, pasirinkimus kai naudojatės mūsų el. svetaine Firmusmedicus.lt.

Asmeninė informacija yra tvarkoma remiantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamentu (toliau – GDPR), Lietuvos Respublikos įstatymais ir teisės aktais.

Mes turime teisę keisti Privatumo Politikos nuostatus, tad karts nuo karto patikrinkite šį dokumentą. Lankydamiesi šiame puslapyje Jūs sutinkate su čia pateikta Privatumo politika. Klausimai, susiję su Privatumo politika, turėtų būti pateikiami klausimų formoje, kuri yra pateikta mūsų svetainėje arba kontaktų sąraše.

1. Kas mes esame?

Mes esame UAB „Elektroniniai sprendimai“ — įmonė, kurios tikslas informuoti savo skaitytojus apie pasaulio ir Lietuvos įvykius, sveikatos apsaugos sistemos, farmacijos ar sveikatos naujienas, aktualijas ir teikti kitą informaciją. Juridinio asmens kodas: 135835566, adresas: T. Masiulio gatvė, 21B, Kaunas, LT-52436. Kontaktus taip pat galite rasti mūsų tinklalapio kontaktų skiltyje. Esame svetainės Firmusmedicus.lt kūrėjai ir prižiūrėtojai.

Mes taip pat esame Asociacija „FIRMUS MEDICUS“. Įmonės kodas 305168407.  Asociacija pasisako už visas sveikatai saugias užkrečiamųjų ligų profilaktikos priemones ir už asmens ir(arba) jo tėvų arba teisėtų globėjų apsisprendimo laisvę, kaip savarankiškai spręsti savo ir (arba) savo globotinio sveikatos apsaugos klausimus, pasirenkant įvairias ligų profilaktikos priemones, atsižvelgiant į visą prieinamą informaciją ir žinias apie sveikatos priežiūros būdus bei sveikatos sistemos paslaugas. Daugiau apie asociaciją, jos tikslus ir uždavinius galite paskaityti skiltyje APIE MUS.

2. Kaip mes renkame Jūsų informaciją?

Mes gauname prieigą prie Jūsų informacijos, kai Jūs pateikiate savo asmens duomenis registruodamiesi, rašote komentarus, pateikiate konkrečius klausimus svetainės klausimų formoje ar kitaip susisiekiate su mumis dėl teikiamų paslaugų. Duomenys taip pat yra tvarkomi kai Jūs pareiškiate norą gauti pranešimus apie naujienas bei turinio atnaujinimus.

Jūs mums suteikiate teisę rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti Jūsų duomenis, kai pateikiate savo asmens duomenis bei papildomus sutikimus, kurių reikalauja ši Privatumo politika. Asmeninė informcija yra renkama tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta šioje Privatumo politikoje.  

Mes netvarkome Jūsų specialių kategorijų asmens duomenų: informacijos apie Jūsų rasinę ar etninę kilmę, politines pažiūras, religinius ar filosofinius įsitikinimus, narystę profesinėse sąjungose, genetinių, biometrinių duomenų, sveikatos duomenų, duomenų apie asmens lytinį gyvenimą ir lytinę orientaciją. 

3. Kokią informaciją kaupiame ir kaip ji gali būti panaudota?

Mes renkame Jūsų asmeninius duomenis tam, kad galėtume užtikrinti Svetainės funkcionalumą bei kokybę. Žemiau pateikiama informacija pateikia konkrečius duomenų kaupimo pavyzdžius.

3.0 Asmeninė informacija

Registruojantis svetainėje ir mobiliojoje programėlėje yra prašoma pateikti šiuos identifikacinius bei kontaktinius duomenis: vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, asmens kodas (tik gavus atskirą asmens sutikimą). 

3.1 Informacija apie nepilnamečius

Mūsų paslaugomis neturėtų naudotis jaunesni nei trylikos metų vaikai. Jei Jūsų artimas asmuo yra jaunesnis nei trylikos metų, susisiekite su mumis jei jis naudojasi šia svetaine ir pateikia savo asmeninę informaciją.

3.2 Informacijos dalijimasis su trečiosiomis šalimis

Mes neparduodame ir niekaip kitaip neteikiame asmens duomenų trečiosioms šalims, išskyrus atvejus susijusius su teisės aktais ir kitais šioje Privatumo politikoje nurodytais atvejais. Svetainėje taip pat gali būti rodomos reklamos. Kad Jums būtų suteiktos geriausios paslaugos, galime naudoti tikslinius slapukus, kurie priklauso šiems reklamų tiekėjams:

  • AddThis
  • Google Adsense/DFP
  • Kontera

Mes nesame atsakingi už informaciją, kurią renka trečiosios šalys. Jeigu norite to išvengti, atsisakykite jų slapukų.

3.3 Detalizuota informacija apie duomenų kaupimą ir panaudojimą

Žemiau pateikiame detalius pavyzdžius apie tai, kokią informaciją kaupiame ir kokiems tikslams ją naudojame:

  • Vardas, pavardė, gyv. vietos adresas – identifikuoti vartotoją ir su juo susisiekti, jei būtų pažeisti LR įstatymai ir teisės aktai; 
  • Asmens kodas – tvarkyti duomenis siekiant atlikti užduotį, vykdomą viešojo intereso labui, teikiant peticiją, ieškinį ir pan.;
  • El. pašto adresas, telefono numeris – identifikuoti vartotoją, jei būtų pažeisti LR įstatymai ir teisės aktai, laiku ir tinkamai pateikti atsakymus į užklausas;
  • IP adresas, el. paštas, Facebook socialinio tinklo paskyra – identifikuoti vartotoją, jei būtų pažeisti LR įstatymai ir teisės aktai;
  • Internetinės naršyklės tipas, laikas svetainėje ir kt. – statistikos tikslais.

3.4 Naujienlaiškiai

Jūs galite pasirinkti, ar norite gauti mūsų sveitainės naujienlaiškius. Tai galite padaryti pažymėdami arba nužymėdami varnelę ties sutikimo tekstu. Šį sutikimą galite bet kada atšaukti el. paštu arba kitais, svetainėje ar programėlėje, nurodytais būdais.

4. Jūsų informacijos valdymas

Jūsų teisės yra užtikrinamos remiantis GDPR ir Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymais (Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, Lietuvos Respublikos Vartotojų teisių apsaugos įstatymu). Jei norite naudotis šiomis teisėmis, susisiekite su mūsų komanda nurodydami elektroninio pašto adresą, IP adresą. Taip mes galėsime Jus identifikuoti nuo pat pradžių.

4.0 Jūsų duomenų kopijos gavimas

Jūs turite teisę gauti duomenų, kuriuos mes turime ir saugome apie Jus, kopiją. Naudotojui pareikalavus, mes pateiksime CSV failą su Jūsų asmeniniais duomenimis.

4.1 Duomenų taisymas ir atnaujinimas

Mums yra svarbus Jūsų duomenų tikslumas, tad, pasikeitus Jūsų elektroninio pašto adresui ar norėdami patikslinti kitą informaciją, susisiekite su mumis ir nurodykite tikslius duomenis.

4.2 Informacijos apie Jus pašalinimas

Jūs turite visišką teisę reikalauti su Jumis susijusių duomenų pašalinimo iš mūsų duomenų bazės. Jei informacija nėra būtina, kad galėtume teikti Jums paslaugas, pašalinsime Jūsų pageidaujamus duomenis. Kad svetainėje esančios diskusijos ir toliau vyktų sklandžiai, komentarai nebus trinami, tačiau visa Jus identifikuojanti informacija bus pašalinta iš įrašo. 

5. Slapukų (angl. cookies) naudojimas

Kaip ir daugelis interneto svetainių, Firmusmedicus.lt naudoja slapukus (angl. cookies). Tai yra mažos duomenų rinkmenos, kurios yra saugomos Jūsų kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje kai lankotės mūsų interneto svetainėje. Slapukai leidžia mums atpažinti Jus kitų Jūsų apsilankymų metu. Paprastai jie yra naudojami statistikos tikslais: svetainės lankomumo ir atskirų rubrikų populiarumui vertinti, pritaikyti aktualią medžiagą, leisti Jums efektyviau naudotis svetaine. 

Atsisakyti slapukų galite pakeisdami Interneto naršyklės nustatymus. Tai padaryti galite prilausomai nuo naršyklės. Prespėjame, jog slapukų atsisakymas gali sukelti svetainės sulėtėjimus, tam tikrų funkcijų veikimo ar prieigos problemas.

6. Saugumas

„Elektroniniai sprendimai“ vertina saugumą ir skaidrumą. Norėdami išvengti netinkamo Jūsų asmens duomenų naudojimo ar netekimo, mes nuolat atliekame specialius fizinius bei elektroninius veiksmu, apimančius šiuos žingsnius:

  • Failų mažinimas;
  • Slaptažodžių saugumo politika;
  • Saugumo žingsniai atsižvelgiant į naudojamus įrenginius, paskyras internete, tinklalapio priežiūra, fizinė arba nuotolinė prieiga prie duomenų ir informacijos saugojimas;
  • komandos mokymai susiję su duomenų saugumu.

Mes garantuojame, kad Jūsų asmens duomenys nebus naudojami niekaip kitaip nei nurodo ši Privatumo politika. Vis dėlto, mes pasiliekame teisę pateikti informaciją apie Jus, jei tai padaryti mes privalėsime pareikalavus teisėsaugos institucijoms ar įstatymų numatyta tvarka.

7. Informacijos nutekinimas

Mūsų informacijos saugumo politika yra skaidrus procesas. Naudodami Jūsų asmens duomenis, mes atliksime visus būtiniausius veiksmus, kad užtikrintume jų saugumą. Jei susiklostytų retos aplinkybės ir Jūsų asmeniniai duomenys būtų paviešinti, mes nedelsdami Jūs informuosime apie susiklosčiusią situaciją.

8. Nuorodos į išorines svetaines

Svetainėje Jūs galite susidurti su nuorodomis į išorines svetaines. Tai yra mūsų partnerių svetainės, kurios turi atskirus privatumo politikos nuostatus. Mes neprisiimame jokios atsakomybės už šias svetaines ir jų renkamus duomenis. Prieš naudojantis bet kokiomis jų paslaugomis, peržiūrėkite mūsų išorinių svetainių privatumo politikas.

9. Nusiskundimai

Jei norėtumėte pateikti nusiskundimą apie tai, kaip mes tvarkome Jūsų asmeninius duomenis, jums tereikia susisiekti su mumis elektroniniu paštu info@esolutions.lt. Mes pasistengsime reaguoti į Jūsų pastabas kaip įmanoma greičiau. 

Daugiau informacijos skaitykite: Apie musNaudojimosi instrukcijaAtsakomybės apribojimas, Ryšių atskleidimas. Kontaktai pateikti šiame puslapyje.