Mityba
5 gegužės, 2024
Augalinio pieno rūšys: maistinė vertė, privalumai ir trūkumai
Vietoj karvės pieno yra daug alternatyvų.
Dabartiniais laikais nieko nebestebina įvairios alergijos ar tiesiog tam tikras išrankumas maisto produktams. Plačiau
Mityba 28 sausio, 2022
Fleksitarinė mityba: kas tai ir kodėl verta išmėginti?
Vienas iš fleksitarinės dietos principų – kelioms dienoms per savaitę atsisakyti mėsos.
Plačiau
Mityba 14 sausio, 2022
15 faktų, kodėl vanduo gyvybiškai svarbus kiekvienam organizmui
Pagrindinės priežastys, kodėl būtina gerti vandenį.
Vanduo yra gyvybiškai svarbus žmogaus organizmui. Plačiau
Mityba 7 sausio, 2022
Transriebalai – riebalai žudikai, kurių būtina vengti
Iš dalies hidrinti augaliniai aliejai kenkia sveikatai.
Rinkdamiesi maistą ar užkandžius dažniausiai pernelyg nesusimąstome apie galimą jų naudą ar žalą, o kai kuriais atvejais tiesiog nežinome, ką viena ar kita maisto produktams naudojama medžiaga gali padaryti žmogaus organizmui. Plačiau
Mityba 31 gruodžio, 2021
Stebinanti imbiero nauda: padeda nuo pykinimo, skausmo ir ligų
Natūralus būdas apsaugoti organizmą nuo įvairių sveikatos problemų.
Plačiau
Mityba 10 gruodžio, 2021
Populiarūs mitybos mitai, kuriais tiki daugelis
Ne visi plačiai pasklidę teiginiai apie maistą yra tiesa.
Mūsų suvartojamas maistas užima itin svarbią vietą, palaikant gerą savijautą, stiprinant imunitetą, gerinant sveikatą ir net rūpinantis savo kūno linijomis. Plačiau
Mityba 25 lapkričio, 2021
Migdolai – ypač naudingas maistas žmogaus organizmui
Populiarūs riešutai naudojami ne tik maisto, bet ir vaistų gamyboje.
Plačiau
Mityba 19 lapkričio, 2021
Daigai – supermaistas, kuriuo verta papildyti savo mitybą
Brokolių daigai gali būti naudingi vėžio prevencijai ir gydymui.
Plačiau
Mityba 12 lapkričio, 2021
Kakava – naudingas organizmui gėrimas, kurį reikia mokėti paruošti
Kakava buvo naudojama dievų pagerbimui.
Kakavos yra ragavę veikiausiai visi, tačiau retas susimąsto, kad tikra, tinkamai paruošta kakava yra naudingas ir sveikas gėrimas. Plačiau
Mityba 28 spalio, 2021
Raugintas maistas ir paįvairina mitybą, ir saugo nuo ligų
Fermentuotą maistą atrado sunkiai susirgęs.
Pasak Klaipėdoje veikiančio saviugdos klubo „Kelias į save“ įkūrėjo, fermentinės mitybos populiarintojo Lietuvoje Arūno Jonuškio, fermentuotas maistas yra itin vertingas, ypač mūsų klimato zonoje, ir jo valgyti reikėtų ne tik rudenį ir žiemą, bet ištisus metus. Plačiau
Mityba 14 spalio, 2021
Ajurvedinės mitybos taisyklė: „Prie stalo sėsk, kai esi alkanas, o kilk, kai dar nesi pilnai pasisotinęs“
Atsakomybė už sveikatą tenka ir pacientui.
„Mityba, anot ajurvedos, yra vienas svarbiausių žmogaus sveikatos faktorių. Plačiau
Mityba 24 rugpjūčio, 2021
Burnotis – augalas, stebinantis savo maistingumu ir vaistinėmis savybėmis
Burnočio panaudojimo būdai: nuo maisto iki vaisto.
Tarp Lietuvoje augančių augalų galima rasti tikrų tikriausių perlų, kurie ilgainiui buvo užmiršti. Plačiau
Mityba 10 rugpjūčio, 2021
Širdies ir kraujagyslių ligos: augalinė mityba veiksmingesnė už vaistus
Buvo pastebėta, jog kūnas gali savaime išsivalyti nuo cholesterolio.
Plačiau
Mityba 12 vasario, 2021
Aspartamas - kol kas pavojingiausia medžiaga, dedama į maisto produktus
Aspartamas - netyčia atrastas dirbtinis saldiklis.
Aspartamas - tai dirbtinis saldiklis, kuris yra net 180-200 kartų saldesnis už cukrų. Plačiau
Mityba 9 gegužės, 2020
Lektinai: išgalvotas pavojus
Lektinai - augalų baltymai, melagingai apkaltinti nutukimo, smegenų rūko ir autoimuninių ligų sukėlimu.
Plačiau
Mityba 24 kovo, 2020