Mityba

5 gegužės, 2024

Augalinio pieno rūšys: maistinė vertė, privalumai ir trūkumai

Vietoj karvės pieno yra daug alternatyvų. Dabartiniais laikais nieko nebestebina įvairios alergijos ar tiesiog tam tikras išrankumas maisto produktams. Plačiau
Mityba   28 sausio, 2022

Fleksitarinė mityba: kas tai ir kodėl verta išmėginti?

Vienas iš fleksitarinės dietos principų – kelioms dienoms per savaitę atsisakyti mėsos. Plačiau
Mityba   14 sausio, 2022

15 faktų, kodėl vanduo gyvybiškai svarbus kiekvienam organizmui

Pagrindinės priežastys, kodėl būtina gerti vandenį. Vanduo yra gyvybiškai svarbus žmogaus organizmui. Plačiau
Mityba   7 sausio, 2022

Transriebalai – riebalai žudikai, kurių būtina vengti

Iš dalies hidrinti augaliniai aliejai kenkia sveikatai. Rinkdamiesi maistą ar užkandžius dažniausiai pernelyg nesusimąstome apie galimą jų naudą ar žalą, o kai kuriais atvejais tiesiog nežinome, ką viena ar kita maisto produktams naudojama medžiaga gali padaryti žmogaus organizmui. Plačiau
Mityba   31 gruodžio, 2021

Stebinanti imbiero nauda: padeda nuo pykinimo, skausmo ir ligų

Natūralus būdas apsaugoti organizmą nuo įvairių sveikatos problemų. Plačiau
Mityba   10 gruodžio, 2021

Populiarūs mitybos mitai, kuriais tiki daugelis

Ne visi plačiai pasklidę teiginiai apie maistą yra tiesa. Mūsų suvartojamas maistas užima itin svarbią vietą, palaikant gerą savijautą, stiprinant imunitetą, gerinant sveikatą ir net rūpinantis savo kūno linijomis. Plačiau
Mityba   25 lapkričio, 2021

Migdolai – ypač naudingas maistas žmogaus organizmui

Populiarūs riešutai naudojami ne tik maisto, bet ir vaistų gamyboje. Plačiau
Mityba   19 lapkričio, 2021

Daigai – supermaistas, kuriuo verta papildyti savo mitybą

Brokolių daigai gali būti naudingi vėžio prevencijai ir gydymui. Plačiau
Mityba   12 lapkričio, 2021

Kakava – naudingas organizmui gėrimas, kurį reikia mokėti paruošti

Kakava buvo naudojama dievų pagerbimui. Kakavos yra ragavę veikiausiai visi, tačiau retas susimąsto, kad tikra, tinkamai paruošta kakava yra naudingas ir sveikas gėrimas. Plačiau
Mityba   28 spalio, 2021

Raugintas maistas ir paįvairina mitybą, ir saugo nuo ligų

Fermentuotą maistą atrado sunkiai susirgęs. Pasak Klaipėdoje veikiančio saviugdos klubo „Kelias į save“ įkūrėjo, fermentinės mitybos populiarintojo Lietuvoje Arūno Jonuškio, fermentuotas maistas yra itin vertingas, ypač mūsų klimato zonoje, ir jo valgyti reikėtų ne tik rudenį ir žiemą, bet ištisus metus. Plačiau
Mityba   14 spalio, 2021

Ajurvedinės mitybos taisyklė: „Prie stalo sėsk, kai esi alkanas, o kilk, kai dar nesi pilnai pasisotinęs“

Atsakomybė už sveikatą tenka ir pacientui. „Mityba, anot ajurvedos, yra vienas svarbiausių žmogaus sveikatos faktorių. Plačiau
Mityba   24 rugpjūčio, 2021

Burnotis – augalas, stebinantis savo maistingumu ir vaistinėmis savybėmis

Burnočio panaudojimo būdai: nuo maisto iki vaisto. Tarp Lietuvoje augančių augalų galima rasti tikrų tikriausių perlų, kurie ilgainiui buvo užmiršti. Plačiau
Mityba   10 rugpjūčio, 2021

Širdies ir kraujagyslių ligos: augalinė mityba veiksmingesnė už vaistus

Buvo pastebėta, jog kūnas gali savaime išsivalyti nuo cholesterolio. Plačiau
Mityba   12 vasario, 2021

Aspartamas - kol kas pavojingiausia medžiaga, dedama į maisto produktus

Aspartamas - netyčia atrastas dirbtinis saldiklis. Aspartamas   - tai dirbtinis saldiklis, kuris yra net 180-200 kartų saldesnis už cukrų. Plačiau
Mityba   9 gegužės, 2020

Lektinai: išgalvotas pavojus

Lektinai - augalų baltymai, melagingai apkaltinti nutukimo, smegenų rūko ir autoimuninių ligų sukėlimu. Plačiau
Mityba   24 kovo, 2020
Pamėk Mus Facebook'e