Mityba

26 kovo, 2025

Produktų šaldymas ir atitirpinimas: kaip tai atlikti ir kiek laiko galima laikyti šaldiklyje

Šaldymas padeda nešvaistyti maisto. Maisto likučių, įvairių maisto produktų šaldymas yra bene geriausia išeitis, norint prailginti jų galiojimo laiką ir drauge kovoti su maisto švaistymu. Plačiau
Mityba   2 rugsėjo, 2022

Mokslininkai paneigė mitą, jog alkoholis nekenkia geriant mažais kiekiais

Alkoholio vartojimas didina nelaimingų atsitikimų riziką ir kenkia sveikatai, bet fiksuota menka išimtis. Plačiau
Mityba   26 rugpjūčio, 2022

Grįžta alinantis karštis: koks vanduo geriausiai gaivina ir kiek jo reikia išgerti

Jei nežinote kiek vandens reikia jūsų organizmui, padės formulė. Plačiau
Mityba   12 rugpjūčio, 2022

Skaidulų nauda: nuo lieknėjimo iki demencijos rizikos mažinimo

Skaidulinės medžiagos teigiamai veikia žmogaus smegenis, širdį ir kraujagysles. Plačiau
Mityba   5 rugpjūčio, 2022

Mitas, jog kūdikiui tinka tik jo mamos pienas: donorės kasmet padeda tūkstančiams vaikų

Kai kuriems tėvams donorinis pienas vis dar atrodo nesaugus ar nenaudingas. Plačiau
Mityba   20 gegužės, 2022

Daug riebalų ir rafinuotų angliavandenių turintis maistas sukelia priklausomybę

Augantis svorio problemų turinčių vaikų skaičius kelia vis didesnį nerimą. Plačiau
Mityba   18 kovo, 2022

Augalinių baltymų visai nebūtina kruopščiai derinti – tiesa, kuri jau kelis dešimtmečius bando prasiskinti kelią

Įsitikinimas, kad augaliniai baltymai  – „nepilni“, vis dar keliauja iš vienos knygos į kitą. Plačiau
Mityba   3 kovo, 2022

Ličiai – supermaistas, kurį galima laikyti didžiule vitaminų bomba

Norėdami išsirinkti šviežius ličius, atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir odelės būklę. Plačiau
Mityba   4 vasario, 2022

Augalinio pieno rūšys: maistinė vertė, privalumai ir trūkumai

Vietoj karvės pieno yra daug alternatyvų. Dabartiniais laikais nieko nebestebina įvairios alergijos ar tiesiog tam tikras išrankumas maisto produktams. Plačiau
Mityba   28 sausio, 2022

Fleksitarinė mityba: kas tai ir kodėl verta išmėginti?

Vienas iš fleksitarinės dietos principų – kelioms dienoms per savaitę atsisakyti mėsos. Plačiau
Mityba   14 sausio, 2022

15 faktų, kodėl vanduo gyvybiškai svarbus kiekvienam organizmui

Pagrindinės priežastys, kodėl būtina gerti vandenį. Vanduo yra gyvybiškai svarbus žmogaus organizmui. Plačiau
Mityba   7 sausio, 2022

Transriebalai – riebalai žudikai, kurių būtina vengti

Iš dalies hidrinti augaliniai aliejai kenkia sveikatai. Rinkdamiesi maistą ar užkandžius dažniausiai pernelyg nesusimąstome apie galimą jų naudą ar žalą, o kai kuriais atvejais tiesiog nežinome, ką viena ar kita maisto produktams naudojama medžiaga gali padaryti žmogaus organizmui. Plačiau
Mityba   31 gruodžio, 2021

Stebinanti imbiero nauda: padeda nuo pykinimo, skausmo ir ligų

Natūralus būdas apsaugoti organizmą nuo įvairių sveikatos problemų. Plačiau
Mityba   10 gruodžio, 2021

Populiarūs mitybos mitai, kuriais tiki daugelis

Ne visi plačiai pasklidę teiginiai apie maistą yra tiesa. Mūsų suvartojamas maistas užima itin svarbią vietą, palaikant gerą savijautą, stiprinant imunitetą, gerinant sveikatą ir net rūpinantis savo kūno linijomis. Plačiau
Mityba   25 lapkričio, 2021

Migdolai – ypač naudingas maistas žmogaus organizmui

Populiarūs riešutai naudojami ne tik maisto, bet ir vaistų gamyboje. Plačiau
Mityba   19 lapkričio, 2021
Pamėk Mus Facebook'e