Mityba
26 kovo, 2025
Produktų šaldymas ir atitirpinimas: kaip tai atlikti ir kiek laiko galima laikyti šaldiklyje
Šaldymas padeda nešvaistyti maisto.
Maisto likučių, įvairių maisto produktų šaldymas yra bene geriausia išeitis, norint prailginti jų galiojimo laiką ir drauge kovoti su maisto švaistymu. Plačiau
Mityba 2 rugsėjo, 2022
Mokslininkai paneigė mitą, jog alkoholis nekenkia geriant mažais kiekiais
Alkoholio vartojimas didina nelaimingų atsitikimų riziką ir kenkia sveikatai, bet fiksuota menka išimtis.
Plačiau
Mityba 26 rugpjūčio, 2022
Grįžta alinantis karštis: koks vanduo geriausiai gaivina ir kiek jo reikia išgerti
Jei nežinote kiek vandens reikia jūsų organizmui, padės formulė.
Plačiau
Mityba 12 rugpjūčio, 2022
Skaidulų nauda: nuo lieknėjimo iki demencijos rizikos mažinimo
Skaidulinės medžiagos teigiamai veikia žmogaus smegenis, širdį ir kraujagysles.
Plačiau
Mityba 5 rugpjūčio, 2022
Mitas, jog kūdikiui tinka tik jo mamos pienas: donorės kasmet padeda tūkstančiams vaikų
Kai kuriems tėvams donorinis pienas vis dar atrodo nesaugus ar nenaudingas.
Plačiau
Mityba 20 gegužės, 2022
Daug riebalų ir rafinuotų angliavandenių turintis maistas sukelia priklausomybę
Augantis svorio problemų turinčių vaikų skaičius kelia vis didesnį nerimą.
Plačiau
Mityba 18 kovo, 2022
Augalinių baltymų visai nebūtina kruopščiai derinti – tiesa, kuri jau kelis dešimtmečius bando prasiskinti kelią
Įsitikinimas, kad augaliniai baltymai – „nepilni“, vis dar keliauja iš vienos knygos į kitą.
Plačiau
Mityba 3 kovo, 2022
Ličiai – supermaistas, kurį galima laikyti didžiule vitaminų bomba
Norėdami išsirinkti šviežius ličius, atkreipkite dėmesį į jų spalvą ir odelės būklę.
Plačiau
Mityba 4 vasario, 2022
Augalinio pieno rūšys: maistinė vertė, privalumai ir trūkumai
Vietoj karvės pieno yra daug alternatyvų.
Dabartiniais laikais nieko nebestebina įvairios alergijos ar tiesiog tam tikras išrankumas maisto produktams. Plačiau
Mityba 28 sausio, 2022
Fleksitarinė mityba: kas tai ir kodėl verta išmėginti?
Vienas iš fleksitarinės dietos principų – kelioms dienoms per savaitę atsisakyti mėsos.
Plačiau
Mityba 14 sausio, 2022
15 faktų, kodėl vanduo gyvybiškai svarbus kiekvienam organizmui
Pagrindinės priežastys, kodėl būtina gerti vandenį.
Vanduo yra gyvybiškai svarbus žmogaus organizmui. Plačiau
Mityba 7 sausio, 2022
Transriebalai – riebalai žudikai, kurių būtina vengti
Iš dalies hidrinti augaliniai aliejai kenkia sveikatai.
Rinkdamiesi maistą ar užkandžius dažniausiai pernelyg nesusimąstome apie galimą jų naudą ar žalą, o kai kuriais atvejais tiesiog nežinome, ką viena ar kita maisto produktams naudojama medžiaga gali padaryti žmogaus organizmui. Plačiau
Mityba 31 gruodžio, 2021
Stebinanti imbiero nauda: padeda nuo pykinimo, skausmo ir ligų
Natūralus būdas apsaugoti organizmą nuo įvairių sveikatos problemų.
Plačiau
Mityba 10 gruodžio, 2021
Populiarūs mitybos mitai, kuriais tiki daugelis
Ne visi plačiai pasklidę teiginiai apie maistą yra tiesa.
Mūsų suvartojamas maistas užima itin svarbią vietą, palaikant gerą savijautą, stiprinant imunitetą, gerinant sveikatą ir net rūpinantis savo kūno linijomis. Plačiau
Mityba 25 lapkričio, 2021
Migdolai – ypač naudingas maistas žmogaus organizmui
Populiarūs riešutai naudojami ne tik maisto, bet ir vaistų gamyboje.
Plačiau
Mityba 19 lapkričio, 2021